Våra varumärken

Vi utökar löpande vårt sortiment och med det också antalet varumärken. Vårt mål är att erbjuda alla de varumärken som våra kunder gillar. Bläddra dig igenom vår lista, kanske upptäcker du något nytt varumärke som du tidigare aldrig vetat om!

d'addario

D'Addario är ett familjeägt företag som är en av de största strängtillverkarna i världen, för närvarande med huvudkontor i Farmingdale, Long Island, New York.
 
D'Addario producerar och distribuerar även andra musiktillbehör under andra varumärken. Till exempel kablar, capos, stämapparater, axelremmar, plektrum, trumpinnar osv. 
 
Artiser som använder/använt sig av D'Addario är bland annat Joe Satriani, Mark Knopfler, Lenny Kravitz och Josh Klinghoffer. 
 
Läs mer om D'Addario här 

http://www.daddario.com/DaddarioAboutUsHistory.Page?ActiveID=3796

elixir

Elixir, tillverkas av W.L. Gore & Associates sedan år 1997 och är kända för sin patenterade fluorbeläggning.
Beläggningen förlänger strängarnas liv och ton genom att minska ansamlingen av smuts mellan lindningarna och minskar korrosion från fett och fukt från fingrarna. 
 
Elixir är helt ensamma om att belägga hela strängen - dem skyddar inte bara den yttre strängytan, utan även mellanrummen mellan lindningarna .
 
Artister som använder/använt sig av Elixir är bland annat John Paul Jones, Henrik Linder, Newton Faulkner och Everett Gray. 
 
Läs mer om Elixir här

https://www.elixirstrings.com/support/why-elixir-strings

ernie ball

Ernie Ball (född Sherwood Roland Ball), var en amerikansk entreprenör som började sälja gitarrsträngar i egen butik i slutet av 50-talet. Det Ball gjorde var att tillverka custom-set med en tunnare G-sträng (24 inches), då han upptäckt att studenter hade svårt att trycka ner och böja just den strängen, och han kallade dem "Slinkys". 
 
Ball fick mycket kritik för att han endast sålde gitarrsträngar och ingen trodde att han skulle lyckas, men idag är Ernie Ball en världsledande tillverkare av strängar. 
 
Artister som använder/använt sig av Ernie Ball är bland annat Jimmy Page, Angus Young, Paul McCartney och Jeff Beck. 
 
Läs mer om Ernie Ball här

https://www.ernieball.com/about

ghs

GHS började tillverka gitarrsträngar 1964. Namnet på företaget tas från initialerna av de ursprungliga grundarna: Gould, Holcomb och Solko. År 1975 köptes bolaget av entreprenören Robert McFee, som fortfarande är ordförande i styrelsen för familjeföretaget (McFees son, Russ, är VD för företaget). 
 
David Gilmour har sin helt egna serie som han använder sig av på sina elgitarrer. 
 
Artister som använder/använt sig av GHS är bland annat David Gilmour, Ted Nuget, Soundgarden och Goo Goo Dolls.  
 
Läs mer om GHS här 

http://www.ghsstrings.com/

fender

Fender är världens främsta tillverkare av gitarrer, basar, förstärkare och tillhörande utrustning. 
 
Allt startade på 1940-talet då uppfinnaren Leo Fender från södra Kalifornien insåg att han kunde förbättra de elektriska akustiska gitarrerna med hjälp av en innovativ och ganska enkel solid kropp. Vidare insåg han också att han kunde effektivisera processen att bygga dem.
 
Artister som använder/använt sig av Fender är Yngwie Malmsteen, Jimi Hendrix, Bruno Mars och Eric Clapton. 
 
Läs mer om Fender här

https://www.fender.com/pages/about

martin guitars

Ett amerikanskt familjeföretag i generationer! 
 
Martin Guitars har tillverkat instrument i mer än 180 år och fortsätter att förnya sig, införa tekniker och funktioner som blivit branschstandard. 
 
Företaget är också känt för att tillverka högkvalitativa strängar till akustisk gitarr, och har gjort det sedan 1970-talet. Den mest framgångsrika strängsatsen är Martin SP® Lifespan®, en strängsats med lång livslängd som är den snabbast växande i branschen. 
 
Eric Clapton har också en helt egen serie som han använder sig av på sina akustiska gitarrer. Han älskar dem! 
 
Artister som använder/använt sig av Martin Guitars är Eric Clapton, Elvis Presley, Paul McCartney och John Mayer. 
 
Läs mer om Martin Guitars här
https://www.martinguitar.com/about/

dunlop

Beläget i Benicia, Kalifornien, Dunlop Manufacturing, Inc. grundades som ett litet familjeägt företag år 1965, och har sedan dess vuxit till att bli en ledande tillverkare av elektroniska effekter, plektrum, capos, sliderör, strängar och andra tillbehör. Dunlop är tillverkare för legendariska produkter som Cry baby Wah och Tortex plektrum. 
 
Zakk Wylde har en helt egen serie som han använder sig av på sina elgitarrer.
 
Artiser som använder/använt sig av Dunlop är John Petrucci, Kirk Hammet, Jimi Hendrix och Zakk Wylde. 
 
Läs mer om Dunlop här https://www.jimdunlop.com/category/our+story.do

pyramid

Pyramid grundades år 1850 i staden Schonbach i forna Österrike och ägs fortfarande av samma familj. 
År 1948 flyttade företaget till Västtyskland och etablerade där en ny fabrik med modern utrustning samt skickliga hantverkare.
 
Eftersom produktsortimentet var mycket lyckat, ökade efterfrågan och omsättningen. Strängar från Pyramid såldes sedan över hela världen, i mer än 100 länder.
 
Pyramid tillverkar strängar för alla olika typer av instrument, bland annat för Cello, Violin, Banjo, Mandolin och Ukulele bara för att nämna några. 
 
Läs mer om Pyramid här
http://pyramid-saiten.de/de/direct/

rotosound

Rotosound har tillverkat strängar i över femtio år. Genom att hjälpa musikikoner som Jimi Hendrix, John Entwistle och Geddy Lee att skapa sina fantastiska ljud har Rotosound strängar blivit synonymt med "The Brittish Tone".
 
Rotosound är tillverkare för de kända produkterna Swing Bass 66 och Roto strängar. 
 
Rotosound grundades år 1958 av James How som ett litet brittiskt familjeföretag.
 
Rotosounds kärnvärden har än idag inte förändrats, men mer sofistikerade maskiner används i tillverkningen och grundarens son Jason How är idag VD för företaget och ser till att familjeföretagets anda lever vidare.  
 
Du kan läsa mer om Rotosound här http://www.rotosound.com/about-us/

thomastik

Thomastik-Infeld kan se tillbaka på en historia full av förändring. Redan innan första världskriget så forskade Dr. Franz Thomastik om olika material att kunna använda vid tillverkning av strängar. År 1919 påbörjade han sin forskning tillsammans med Otto Infield. 
 
Tiden efter 1950-talet präglas av en stor tillväxt i bolaget. Grundarnas strävan efter högsta kvalitet har legat till grund för innovationen som gjort Thomastik-Infeld så framgångsrikt. Innovationen, en sträng med syntetisk kärna och platt trådlindning, kallad Dominant String, är förmodligen den mest spelade Violin-strängen i världen. 
 
Köper man strängar från Thomastik-Infeld, köper man strängar av högsta tänkbara kvalitet, oavsett till vilket instrument.
 
Läs mer om Thomastik-Infeld här
http://www.thomastik-infeld.com/about