köpvillkor

Här kan du läsa om våra köpvillkor på Strängbutiken.
Är det något som är oklart eller om du har en fråga, mejla kundservice@strangbutiken.se

Personuppgifter
I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhets syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.
För att du skall kunna genomföra ett köp hos oss behöver vi ditt namn, adress, e-post och även ibland telefonnummer.
Detta är nödvändigt för att kunna skicka din beställning till rätt leveransadress, hålla dig uppdaterad kring ordergången och kontakta dig vid behov angående dina ordrar.

Vi är skyldiga att lagra orderinformation i samband med redovisning, avgiftshantering och eventuell garanti-/returhantering. Denna historik raderas efter 5 år. Av säkerhetsskäl lagrar vi också IP-adressen som används vid beställning.

Du har rätt till insyn i de personuppgifter som vi, Strängbutiken, har registrerat i enlighet med gällande lagstiftning. Du kan när som helst begära att få ta del av dessa uppgifter kostnadsfritt, i enlighet med lagstiftningen.
Du kan också när som helst begära att vi raderar eller korrigerar dina personliga uppgifter, under förutsättning att vi inte är skyldiga att lagra dessa i enlighet med gällande lagstiftning eller andra skyldigheter vi har. Kontakta i så fall kundservice via kundservice@strangbutiken.se.

Information skall utlämnas/överföras på ett säkert sätt. Om den registrerade skickar sin begäran elektroniskt, och om denne inte begär annat, ska informationen utlämnas i vanlig elektronisk form.

Du har rätt att skicka klagomål till Dataskyddsförordningen om du upplever att dina personuppgifter inte behandlas i enlighet med denna policy.

Bokföringslagen ålägger oss att lagra transaktionsdata i 5 år. Dina personuppgifter kommer således att raderas efter 5 år av inaktivitet.

Strängbutiken kommer inte att dela, sälja, överföra eller på annat sätt lämna ut dina personuppgifter på annat sätt än i enlighet med det som framgår av denna sekretesspolicy. Dina uppgifter kommer endast att delas om vi är juridiskt skyldiga till detta eller får ditt samtycke. Affärspartners kommer bara att få insyn i uppgifterna om det är nödvändigt för att utföra tjänster för Strängbutiken. I sådana fall ingås databehandlingsavtal för att säkerställa informationssäkerheten.

Beställning
Alla köp på Strängbutiken görs här på Strangbutiken.se, beställningar kan ej göras per mail eller telefon.
Ett köp på Strängbutiken är först giltigt när Strängbutiken har bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställningen mottagits av Strängbutken. Du har rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad.
 
Priser
Priserna på alla varor anges i svenska kronor och i priserna ingår moms med 25 procent.
 
Prisgaranti
Skulle du mot förmodan hitta produkterna billigare någon annanstans erbjuder vi dig 10 procent bättre pris på produkten hos oss. 
Förutsättningarna är att du meddelar oss innan köpet har skett, det är samma märke och modell och kan köpas på likvärdiga villkor inom Sverige. 
  
Betalning
Vi samarbetar med Payson och PayPal för våra betalningar så du kan känna dig trygg att dina uppgifter hanteras på ett korrekt sätt.
 
Payson använder marknadens säkraste system för betalningar och tillsammans med våra partners bevakar vi kontinuerligt alla transaktioner. Alla korttransaktioner bygger på bankernas 3D-secure teknik och inom alla agentintegrationer används MD5 checksummor. Men vi nöjer oss inte med att använda de mest avancerade tekniska säkerhetssystemen utan lika viktigt för oss och våra medlemmar är de mjuka faktorerna för säkra nätbetalningar.
Paysons unika PaysonGaranti säkerställer att både köpare och säljare skyddas vid köp eller försäljning på Internet. Systemets plattform bygger på samma teknik som används av banker och myndigheter. Krypteringen är 128 bitar. Utvecklingsmiljön för gränssnitt och underbyggande teknik är Microsoft’s .NET.
 
Med PaysonCheckout kan du betala på alla möjliga tänkabara sätt som faktura, kortbetalning, internetbank, sms och delbetaling.
 
Med PayPal betalar du tryggt genom kortbetalning. Du behöver aldrig ange några betalningsuppgifter. 
 
Fakturabetalning
Betalningsvillkor är 14 dagar och 0 kronor i avgift. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet.
 
Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 procent per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kronor tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.
 
Vid betalning med Paysonfaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.
 
På en mottagen Faktura kan det i vissa fall framgå ett ”minsta belopp att betala”, om du väljer att betala detta belopp eller ett annat belopp lägre än det totala fakturabeloppet så ingås ett kontokreditavtal. Payson erbjuder dig att, efter godkänd kreditprövning teckna ett kontokreditavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.
 
Om du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden – den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill du i detta fall ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan du kontakta Svea Ekonomi AB på telefon 08–514 931 13 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea Ekonomi AB, om du utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad.
Vid frågor så kan du ringa Svea Ekonomi AB på telefonen 08–514 931 13 för närmare information.
 
Payson Kortbetalning: 
Betala med Visa och Mastercard.
Payson stödjer 3D-secure teknik för kortbetalning vilket bidrar till en hög säkerhet för dig som kund.
 
 
PayPal Kortbetalning: 
PayPal stödjer VISA, Mastercard, American Express och Discover.  
Betalning kan ske i 24 olika valutor från 190 länder 
 
Internetbank
Betala via din internetbank.
Payson stödjer Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank.
 
SMS
Är du på språng och inte har tillgång till kort eller bankdosor kan du betala via sms.
Du får då godkänna betalningen med en kod som skickas via sms varpå köpet debiteras på den vanliga mobilräkningen.
 
Delbetalning
Payson erbjuder dig som handlar över 300 kronor vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning, att teckna ett delbetalningsavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.
*Delbetala räntefritt:
3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr):
24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95%
 
Bankgirobetalning
Betala till vårt bankgirokonto 823-9386.
Betalningen skall märkas med ditt ordernummer och när vi har pengarna på kontot packas och levereras varorna till dig.
Har vi ej emottagit någon betalning inom 14 dagar från det att du mottagit orderbekräftelsen makuleras ordern. 
 
Kvitto
Ett kvitto på beställningen skickas via e-post i samband med att beställda varor är betalda och skickade.
Papperskvitto kommer ej att levereras med beställningen då Strängbutiken arbetar för en hållbarare värld.
 
Frakt och leveranser
Fraktkostnaden är lägst 20 kronor och högst 30 kronor. Fri frakt över 499 kr.
Leveransdagen är den dag då försändelsen lämnas ut från vårt lager. 
Samtliga varor som finns på lager levereras arbetsdagen därpå om ordern läggs innan kl 18.00.​
Undantag görs om betalning sker via bankgiro och ingen betalning registrerats hos vår bank innan kl. 16.00 arbetsdagen efter lagd order. Ordern levereras i sådana fall under den arbetsdagen vi har mottagit betalningen för ordern. Eventuella avvikelser av leveranstiderna kan förekomma, meddelas i sådana fall i kassan.
 
Alla beställningar skickas med Posten 1:a-klassbrev, Posten Varubrev eller med Schenker Privat Paket, beroende på vikten på beställningen. 
 
Posten 1:a-klassbrev
1:a klassbrev levereras direkt hem till din brevlåda. 1:a klassbrev inom Sverige delas ut redan vardagen efter inlämnsdagen. Posten 1:a-klassbrev är tillgängligt i kassan för försändelser upp till 100. Fraktkostnaden är 20 kronor på beställningar  upp till 100 gram. Över 100 gram skickas försändelsen som Varubrev.
 
Posten Varubrev 1:a klass
Varubrev 1:a klass levereras direkt hem till din brevlåda, är försändelsen för stor för att rymmas i brevlådan får du ett aviseringsmeddelande och kan hämta det hos närmaste utlämningsställe. Varubrev 1:a klass inom Sverige delas ut redan vardagen efter inlämnsdagen.
Du får ett kollinummer och kan spåra försändelsen på postens hemsida. Fraktkostnaden är 30 kronor.
 
Posten Varubrev Klimatekonomisk
Varubrev Klimatekonomisk är en tjänst för dig som vill göra ett aktivt val och välja den mest miljöanpassade distrubutionen av varubrev inom Sverige. Levereras likt Varubrev 1:a klass direkt hem till din brevlåda, är försändelsen för stor för att rymmas i brevlådan får du ett aviseringsmeddelande och kan hämta det hos närmaste utlämningsställe. Varubrev Klimatekonomisk brukar delas ut redan vardagen efter inlämningsdagen. Vissa orter nås tre dagar efter inlämningsdagen. Du får ett kollinummer och kan spåra försändelsen på postens hemsida. Fraktkostnaden är 30 kronor.
 
Schenker Privat Paket
Schenker Privat Paket levereras till närmaste utlämningsställe och du får ett aviseringsmeddelande per sms, e-mail eller brev när försändelsen finns att hämta. Schenker Privat Paket används endast när beställningens vikt överstiger 1 kg. Paketet går att spåra med hjälp av kollinummer på Schenkers hemsida. Fraktkostnaden är 30 kronor.
 
Leverensförseningar
Ibland uppstår det leveransförseningar från våra leverantörer som är utom vår kontroll.
Det kan till exempel ske då leverantören har problem att få fram varan från tillverkaren eller att fraktföretaget har problem med logistiken. Vi har inget ersättningsansvar mot dig som kund i dessa fall, däremot är det vår skyldighet att meddela dig om så är fallet. 
 
Reklamationer och skadade varor
När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar varorna direkt, Strängbutiken ansvarar inte för några följdskador som paket och innehåll kan orsaka.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt på order@strangbutiken.se. Ange alltid ordernumret när du kontakar oss och bifoga en eller flera bilder på de felaktiga eller skadade varorna. När du sänder varan tillbaka till oss måste alltid en kopia på faktura/kvitto medfölja försändelesen så vi kan identifiera retur.
 
Vid eventuell reklamation står du för returfrakten, men godtages reklamationen så betalar vi tillbaka samma belopp till dig.
Du måste skicka med en kopia på kvittot för frakten när du gör reklamationen för att detta skall gälla.
Du får även en rabattkod på 5 procent som du kan använda på ditt nästa köp som kompensation.
 
Ångerrätt och öppet köp
Enligt distansavtalslagen har kunder rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står du som kund för returfrakten. Innan du skickar tillbaka en vara kontakta alltid order@strangbutiken.se.
 
Återbetalningar
Godtas en reklmation eller om du skickat tillbaka en vara för du ångrat dig, återbetalar vi alltid pengarna till samma konto som använts vid köpet. Har du betalat via Payson kommer Payson hantera återbetalningen till dig.
 
Reservationer
Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformation, fel i lagersaldot, felskrivningar och förbehåller oss rätten till prisförändringar utan föregående avisering.
 
Ej uthämtat paket
Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit vid beställning är korrekta.
Om du inte hämtar ut ditt paket debiteras du en administrativ avgift på 250 kronor.
 
Force Majeur
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.